Dejta föräldrar är kul

När man säger ”ja” ståendes vitklädd och förhoppningsfull i kyrkan, tror man inte att man efter ett antal år istället ska sitta i en halvtom opersonlig lägenhet iklädd mysbyxor och skriva sökordet; Singelföräldrar – Gratis nätdejting för ensamstående föräldrar (med barn) och verkligen mena det. Men för cirka 50% av alla som ingår äktenskap, är den bistra verkligheten att man skils åt. Ibland är barn med i bilden. Underbara, små och fulla av bus. Troligen den bästa delen av en själv. Men likväl är bromskloss av stora mått när det kommer till vanlig dejting.
bröllopspuss
Men det behöver inte vara så. Att träffa likasinnade underlättar. Någon som gjort samma resa som du gjort, som kanske bränt sig där du bränt dig och skrattat och gråtit där du gråtit. Men med någon annan. Någon som också har små sprudlande minikopior av sig själv och som inte kan släppa allt vind för våg utan där spontanitet bara fungerar om den sker under planerade former. Där lugn och ro och egentid enbart fungerar varannan vecka. Om ens det. Finns ju änkor och änklingar eller de som är ensamstående med barn på heltid av andra skäl. Att träffa någon som verkligen förstår gör att man kommer förbi många dörrar redan direkt. Kanske ses man med banankladd på ena ärmen eller med omatchande sockor? Kanske tvingas man ta med en iPad-mutad femåring för att barnvakten fick förhinder? Ingen kan säga att det är tråkigt eller förutsägbart att dejta en förälder.
Därför är det ett mysterium egentligen varför det ska vara så svårt att träffa en partner om man är förälder. Det kan ju bero på bristen på sovmornar och förekomsten av vassa malplacerade legobitar på golvet. Men att dejta en ensamstående mamma eller pappa är framförallt roligt. Det är sällan man är ute lika mycket som icke-förälder. Föräldrar är ute i skogen och grillar korv över öppen eld, åker till lekparker med ryggsäckar fulla med fika, de kan varenda enkelt bull- eller kakrecept som finns på denna jord och de kan konststycket att få till en mysig stund på nolltid – något personer utan barn ofta behöver långa förspel för. Att dejta föräldrar är troligen det roligaste man kan göra!